zondag 8 april 2018

Muziek
(periode 12/03 tot en met 30/03/2018)

Deze 3 weken werkten we rond alles wat met muziek te maken heeft: muziekinstrumenten allerlei, verschillende soorten muziek, maat, ritme, noten, notenbalk, dirigent, orkest, muziekclip,...

We brachten verschillende instrumenten mee.


Daarna mochten ze naar de muziekhoek waar we de verschillende instrumenten konden ontdekken.

Gloria bracht een memory (e.a.) mee van muziekinstrumenten.Siebe toonde ons zijn ukelele waarop hij samen met zijn mama ons liedje voor onze videoclip speelde. Super!


We beeldden het bespelen van instrumenten na en men moest proberen raden welk.

We ritmeerden woorden met ons lichaam, probeerden te raden welk woord er getikt werd.
We leerden de Nederlandse tekst van 'The Lion Sleeps Tonight' (Tight Fit), het nummer waar we een muziekclip bij maakten. Alles is opgenomen en wordt nu aan elkaar geplakt. Geef ons nog wat tijd daarvoor ;-). Hier zie je alvast de making of:

(link kopiëren, lukt me momenteel niet anders)

https://photos.app.goo.gl/Uz8usIacxWNNIqXt1

We telden uit hoeveel stukjes een woord bestaat en kleurden evenveel noten.

We speelden een partituur na met belletjes,


maakten zelf een partituur en speelden het na op een piano.


We sorteerden verschillende instrumenten: is het een snaar-, slag- of blaasinstrument.


We legden notenbalken na. Voor de ene was dit wat moeilijker dan voor de andere.We maakten muziekinstrumenten nl. trommels, sambaballen of regenstokken. Dit met papier-maché en door schrijfpatronen te tekenen met bleekwater op ecoline.
Stagaire Marie van de 2de kleuterklas gaf ons eventjes de Beebob te leen. Dat is een bijtje dat je programmeert. Normaal doe je dit op speciale matten maar deze konden we niet lenen. Maar het was al tof genoeg!Sommigen werkten hun dino-opdrachten nog af, konden in de ontdekhoek nog wat verder dino's ontdekken,... .


Nog enkele sfeerbeelden.

En de kleuters gingen terug zelf met het fototoestel aan de slag. We zullen toch eens rond dit thema moeten werken...VOLGEND THEMA: Naar het zwembad (1weekje want erna stagaire)