zondag 11 maart 2018

Dinosauriërs
(periode 19/02 tot en met 09/03)

De volgende 3 weken leerden we over diplodocussen, stegosaurussen, vleeseters, planteneters, vliegende reptielen, zwemmende reptielen, vulkanen, meteorieten, archeologen, fossielen,... en zoveel andere dingen rond de dino's.

Wat brachten we zoal mee?


We gingen naar het Huis van Kina naar de tentoonstelling Zapland deeltje dino's. We werden in 2 groepen verdeeld waardoor we ook de rest van het museum konden bezoeken.
We bekeken hoeveel schoenen er in een poot van een diplodocus kunnen,maten met ons lichaam de lengte van verschillende dino's,

deden de vertering van blaadjes in de maag van een diplodocus na: blaadjes, steentjes en water in een fles en dan schudden maar. Wat gebeurd er?


We maakten dinodrollen (heeeeeerlijk!)en maakten een vulkaan met bakpoeder, azijn en ketchup: 

We tekenden dino's in de tekenhoek
en konden er ook timmeren met driehoekjes, rechthoekjes,... .
In de boekenhoek konden we verhaaltjes rond dino's 'lezen' en verder info opzoeken.


In de zandtafel, wereldspelhoek en de bouwhoek konden we samen allerlei situaties spelen met verschillende dino's.We speelden het boek 'Dinosaurus ei' na.We schilderden dino's na

en maakten er zelfs met papier-maché.


We telden het aantal letters en zochten de eerste letter van een woord.Met blokjes maten we de grootte van een dino.Om onze scheurtechniek te verbeteren maakten we een dino volgens stappenplan.


In de ontdekhoek konden we fossielen openbreken, de juiste dino tussen de rijst zoeken, dino-puzzels in elkaar steken, skelet in elkaar knutselen,... .


We speelden een lottospel (kleur + vorm) en nog andere spelletjes die Bonnie en Simon meebrachten.Nog enkele sfeerbeelden:
- puzzelen- afwerken dierenkostuums door de zieke kinderen- computer- knikkerbaan (zelf hun foto's genomen)- autobaan
- andere: 


EN we startten terug met rondjes lopen voor onze Dwars door Vlaanderen.Volgend thema: Muziek