vrijdag 16 februari 2018

Dierencarnaval
(Periode 22/02 tot en met 09/02/2018)

Enkelen wilden rond de zoo werken, anderen rond de boerderij, nog anderen rond carnaval dus waarom niet direct er 'Dierencarnaval' van maken.

We brachten vanalles rond dieren allerlei mee.We sorteerden de dieren: zoo - boerderij / zoogdieren - geen zoogdieren / vliegen - net vliegen / ...We leerden de namen van de mama, papa en het jong; wat het dier geeft aan ons (melk, wol,...), ...  . We bespraken het uitsterven van dieren: hoe komt dat? wat kan er eventueel aan gedaan worden? Ook mishandeling van dieren kwam aan bod. Wij zijn er allemaal radicaal tegen!

De poppenhoek werd omgetoverd in het huis van de boer en boerin. Ernaast was de stal van de dieren.In de poppenkast konden we zelf verhaaltjes spelen met allerlei dieren. Er waren grappige bij.
In de wereldspelhoek konden we een zoo namaken.

De zandtafel werd een landschap met dieren allerlei


en in de bouwhoek konden we spelen met de boerderij en boerderijdieren.

Waar we ons vooral met bezig hielden deze weken was het maken van onze dierenkostuums. Iedereen koos een eigen dier en daarna begonnen we er aan. Maskers knippen en bekleven, petten beschilderen en bekleven, vleugels knippen, staarten vullen en beschilderen,... kortom we hadden enorm veel werk. 

De resultaten mochten er zijn:Op de carnavalmodeshow konden we ze tonen aan de andere klassen en onze ouders. Foto's hiervan vind je op de schoolwebsite. 

In de tekenhoek konden we dieren leren tekenenen in de boekenhoek lagen er veel infoboeken.
Michaël bracht zijn hondje Barry eens mee naar de klas.

De demonteerhoek was nog steeds populair en bleef nog wat langer in gebruik.Net als de knikkerbaan... de kleuters trokken zelf de foto's ;-)
Nadat alles gedemonteerd was, bouwden we de demonteerhoek om in een confettitafel. De confetti vloog in het rond.

 

Wie nog een robot wou timmeren kon dit nog doen.
We zochten welk woordje niet rijmde in de rij.


Nog enkele sfeerbeelden:


Tussendoor werkten we rond dikke truiendag. We bespraken het nut van groen in de steden en warmden ons samen met de andere klassen op.Ook de pestweek kwam aan bod. Foto's hiervan vind je binnenkort in een volgend bericht. 

Volgend thema: Dinosaurussen