zaterdag 9 december 2017

Wat zit er in de zak van Sint en Piet?
(periode 27/11 tot en met 8/12/2017)

Juf Hanne kwam in de klas met een jute zak. Wat zit daar allemaal in? Daarrond werkten we de volgende 2 weken: snoepgoed, mandarijntjes, cadeautjes, speelgoed,... .

Aan de hand van het speelliedje Sinterklaas had 7 pieten , leerden we de snoepjespiet, muziekpiet, kunstpiet, inpakpiet, kookpiet, letterpiet en kluspiet kennen. Deze werden dan verspreid over de verschillende hoeken.

In de poppenhoek (kookpiet) konden we ons verkleden in Sint en Piet.
De ontdekhoek werd het bureau van Sint en letterpiet. We konden er o.a. schrijven met een veer in het boek van Sinterklaas.

Bij het poppenhuisje vonden we Sint en zijn pieten van playmobil. We konden er de nacht van 5 december naspelen.
De winkel (snoepjespiet) werd een snoepjeswinkel.
In de boekenhoek lazen we in boekjes over Sinterklaas.In de bouwhoek konden we met speelgoed van vroeger constructies maken.
In de knutselhoek (maakten we een muziekinstrument (muziekpiet) om op het verjaardagsfeest van Sint te gebruiken tijdens het zingen van ons liedje.
We leerden het liedje 't Is donker in de straat. In het blogbericht van het sinterklaasfeest hoor je het ons zingen.

De tekenhoek was omgebouwd in de pakjeshoek. We konden er allerlei pakjes inpakken.
Op de computer konden we kijken naar filmpjes van Dag Sinterklaas.We konden dingetjes maken met schroefjes, boutjes,... net als kluspiet. Experimenteren en ontdekken maar.In de gang konden we allerlei spelletjes van vroeger spelen: tollen, blikkenwerpen,... .


We maakten heerlijke koekjes.


Op een dag lag er een kapotte jutezak in de klas. Hoe kunnen we die herstellen?
De Sint kwam naar de school (zie een volgend bericht). In de klas lagen er allemaal koekjes en van playmobil bracht hij een Egyptische piramide. Wow... iedereen vond het fantastisch. Merci Sint en Piet.
Op vrijdag 8/12 moesten we afscheid nemen van Juf Hanne. Spijtig. We hebben veel plezier gehad met haar. Hopelijk tot nog eens!

Volgend thema: De ruimte